Свет
30. October 2019 - 17:56

Во Белгија во камион-ладилник пронајдени 12 мигранти, избегната голема трагедија

Белгиската полиција пронајде 12 живи мигранти во камиот ладнилник на еден паркинг покрај автопат.

Полицијата ја алармирал возачот на камионот, рекол портпаролот на федералната полиција.

Тој, како што се наведува превезувал овошје и зеленчук, а мигрантите се од сириско и суданско потекло.

Случајот многу ја вознемири белгиската и европската јавност откако минатата година во Велика Британија се пронајдени 39 тела на мигранти кои замрзнале во камион ладилник.