Живот
10. November 2017 - 15:18

Внимавајте, овие намирници никако не смеете да ги јадете

Бил Марели е адвокат и неколку намирници воопшто не ги јаде а причината за тоа е следна.

Бидејќи во својата кариера многупати бил сведок на многу клиенти кои добивале оштета поради тоа што настрадале поради конзумирање на неиспитана храна, во висина од дури 600 милиони долари ,па кога тој ќе каже дека на одредени работи треба да се внимава, треба и да му веруваме.

Незготвени (сирови) школки

Сирови или не зготвени јајца

Крваво месо

Не пастеризирано млеко

Сирови никулци

Сите овие намирници ако не се термички обработени може во нив да имаат голем број на бактерии кои предизвикуваат и салмонела, која во многу случаеви моѓе да доведе и до смрт. Бил рекол дека во последните 6 години нема конзумирано ни една од наведениве намирници зошт може да бидат многу опасни и отровни за нашиот организам.