Македонија
3. March 2024 - 11:29

ВМРО-ДПМНЕ: Се собирааат потписи за Силјановска Давкова, очекувањата се дека ќе бидат собрани за еден ден

Денес се собираат граѓански потписи за кандидатурата на професорката Гордана Силјаноска Давкова за претседател на Република Македонија.

Кандидатурата на професорката Силјановска Давкова покрај со потписите и поддршката од 30 пратеници од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата ќе биде поткрепена и со над 10.000 граѓански потписи.

Профероската Силјаноска Давкова целата своја научна кариера ја има посветено на промоција и одбрана на демократијата како начин на уредување, и централната улога на граѓаните во неа, затоа и покрај тоа што таа има поддршка од 30 пратеници, поддршката од граѓаните е најзначајна.

Очекувањата се дека потписите од граѓаните ќе бидат собрани за еден ден.

Сите мерења на јавното мислење покажуваат повеќе од двојна предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДС. Доаѓаат промени.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ