Македонија
13. January 2021 - 8:58

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ е дувлото на криминалот и корупцијата

СДСМ е дувлото на криминалот и корупцијата.

Крајно иронично е да излезе Николовски и Заев да говорат дека ќе се справат со криминалот и корупцијата, а тие ја спроведуваат.

СДСМ откако е на власт криминалот и корупцијата се навлезени во секоја пора во општеството.

СДСМ сега помпезно најавува борба со криминал, а ништо не направи на тоа поле. Напротив криминалот и корупцијата со СДСМ на власт цветаат.

Љупчо Николовски не може да води тело, министерство за борба со корупција бидејќи и тој е замешан во криминални афери.

Љупчо Николовски прво да расчисти со непотизмот во сопствените редови па потоа помпезно нека најавува борба со криминал.

Ако Николовски и СДСМ започнуваат со расчистување на криминалот и корупцијата нека започнат прво од себе и шефот Зоран Заев.