Македонија
27. March 2021 - 20:22

ВМРО-ДПМНЕ: Пријателскиот гест на Србија e пораз за Филипче кој дозволува да му умираат до 40 лица дневно

Пријателскиот гест на Србија, пораз за Филипче кој дозволува да му умираат до 40-тина лица дневно само од корона.

Венко Филипче вели дека тоа што граѓаните заминале на вакцинирање во Србија е пријателски гест на соседна Србија.

Да, Филипче, тоа е пријателски гест, ама е голем срам за тебе, за владата предводена од Заев.

Сите тие граѓани кои заминуваат на вакцинација во Србија, плаќаат даноци во Македонија, плаќаат здравстевно осигурување, а поради неспособноста на Филипче и Заев се приморани да патуваат за вакцина.

И во ваква ситуација, Филипче се дрзнува да каже дека ова сега се е под контрола иако бројката на починати се движи кон четири илјади.

Се шета по телевизии и вели следната недела ќе биде критична, а во меѓувреме не прави ништо.

Ама иако вели дека следната недела може да биде критична сепак попис можел да се спроведе.

А, тоа што опозицијата изразува незадоволство и протест од лошата ситуација не било во ред, ама во ред беше кога минатата недела тој и неговите партиски пријатели се шетаа, се сликаа и гласаа за единствениот кандидат за претседател на нивната партија.

Само кога Филипче и Заев ќе си заминат граѓаните ќе видат што е грижа за нив! А Филипче и Заев ќе одговараат за оваа катастрофа која им ја приредија на граѓаните!

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ