Македонија
16. January 2021 - 14:38

ВМРО-ДПМНЕ: Попис по стандарди на Заев не е статистичка, туку политичка операција од која губат сите граѓани и Македонија

Од насилен попис спроведен во епидемија, без почитување на европските стандарди и јасна методологија, како резултат на политички договор гуди Македонија и губат сите граѓани.

Ваквиот  попис кој што власта на Заев го турка,  без општествен консензус е гаранција за поларизација на граѓаните и за тоа вина имаат Заев, СДСМ и власта.

Попис по стандарди на Заев е единствено сигурно дека нема да биде статистичка, туку политичка операција.

 

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ