Македонија
29. September 2020 - 17:41

Вицепремиерот Николовски назначен за следење и спроведување на новиот Кодекс за етичко однесување

 На денешната седница, на предлог на премиерот Зоран Заев, Владата го назначи заменик-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски за следење и спроведување на новиот Кодекс за етичко однесување за членовите на Владата и носителите на јавни функции именувани од страна на Владата.

Во рамки на оваа точка, сооптија денеска од владината прес-служба, членовите на Владата потпишаа Изјава за прифаќање на одредбите од новиот Кодекс за етичко однесување за членовите на Владата и носителите на јавни функции именувани од страна на Владата.