Македонија
11. August 2020 - 20:42

Универзална сала е дел од историјата на Скопје, апел од вечерашниот собир за спас на објектот

Реконструкција а не уривање на Универзалната сала, ова е апел од вечерашниов собир кој се одржа на платото пред објектот, во организација на граѓанската иницијатива „Солидарни за срцето на Скопје“.

Повод за собирот е конкурсот за идејно решение за парк со летна сцена кој според замислите на градските власти би требал да никне на местото на Универзална сала.

Поддршка на иницијативата дадоа голем број музички и естрадни уметници, актери, организатори, промотери и менаџери.

Сања Сеизова Мрмова