Бизнис
7. March 2018 - 19:39

Тутунопроизводителите бараат повисока откупна цена за 20%

Тутунарите бараат 20 отсто повисока откупна  цена на тутунот. Односно   од 217 денари просечната откупна ценада се зголеми на 244 денари за килограм. Велат дека ваквотот барање е оправдано  - трошоците  на тутунопризводителите се зголемени,  а подобрен е и квалитетото на тутунот.