Живот
21. November 2017 - 21:56

Туристи наидоа на изненадување: Камерите снимија бел крокодил долг 3 метри

Туристите кои шетале низ австралиската Северна територија забележале мошне необична глетка.

Во реката Аделејд забележан е бел крокодил, кој дури има и прекар Перл (Бисер).

Еден од сведоците вели дека рептилот е долг околу 3 метри.

Инаку неговата бела боја предизвикана е од хипомеланизам, односно отсуство на пигментот меланин.

Локалните веруваат дека овој крокодил е во „роднинска врска“ со уште еден кој е убиен во 2014 година откако убил еден рибар.

Повеќето крокодили кои живеат во Австралија се со сивкаста или зелена боја што е клучно и за камуфлажата.