Бизарно но вистинито
30. January 2024 - 10:08

Турчинка се развела од сопругот поради лоша хигиена, судот и досуди отштета од повеќе од 16 илјади долари

Турскиот суд издал дозвола за развод на брачна двојка од Анкара поради лошата хигиена на сопругот и тој на својата сопруга треба да и плати отштета во износ од 500.000 турски лири (16.475 долари).

Судот ја прифати причината на сопругата за несоодветната хигиена на сопругот како доволна основа за раскинување на нивниот брак и го смета сопругот целосно одговорен за неговиот распад. 

Сопругата поднела барање за развод, обвинувајќи го нејзиниот сопруг дека ја занемарувал личната хигиена, дека не се капел со денови, ги миел забите само еднаш или двапати неделно и дека ја користи истата облека со денови.