Спорт плус
2. November 2015 - 23:31

Три први места за боксерите на Аперкат

Боксерскиот клуб „Аперкат“ освоија три први места и едно второ место на поединечното првенство на Македонија што се одржа во Штип. Првите места ги освоија боксерите: Јасмин Мифтар, Андреј Митров и Гоце Јанески, додека второто место му припадна на Александар Павлов.

Борбата меѓу Јанески и противникот од БК „Баргала“ Осман Демиров беше една од најинтересните кај сениорите. Александар Петров стана вицешампион откако загуби од Африм Мурати.

Кај јуниорите првото место го освои Јасмин Мифтар по победата над Љубен Селев.