Loading Video...
Свет
19. December 2017 - 19:30

Трамп – Кина и Русија работат против интересите на САД

Кина и Русија се ривали  на САД кои работат на намалување на американското влијание во светот и на националната безбедност на САД.

Ова го изјави Трамп при претставувањето на новата национална безбедносна  стратегија  на земјата.

И покрај тоа Вашингтон ќе бара големо партнерство со нив додаде претседателот на САД. 

Реагираа и Москва и Пекинг.  Кремљ новата стратегија ја оцени како империјалиситчка додека Пекинг му порача на Вашингтон  да се откаже од својот менталитет на Студената војна.