Свет
17. March 2016 - 15:54

СЗО прогласи крај на епидемијата на ебола во Сиера Леоне

Епидемијата на ебола во Сиера Леоне заврши и во западна Африка повеќе нема ниту еден потврден случај на болеста, соопшти денеска Светската здравствена организација (СЗО).  

- Светската здравствена организација и се придружува на Владата на Сиера Лоена во прогласувањето крај на неодамнешната епидемија на вирусот на еболата во оваа земја, се наведува во соопштението на СЗО.

Организацијата во текстот нагласува и дека го поздравува „пресвртот“ до кој дошло во борбата против еболата во западна Африка.