Македонија
8. December 2023 - 12:22

Свети Климент Охридски - Патрон на МПЦ-ОА

МПЦ-ОА со празнични богослужби го одбележува својот патрон.

Празнувањата почнаа во изминатите денови, а продолжуваат денеска со божествени литургии во храмовите.