Македонија
30. March 2018 - 8:27

Свечена академија за Денот на судството

Врховниот суд на Република Македонија денеска ќе одржи свечена академија по повод Денот на судството – 31 март.

На академијата, како што соопшти Врховниот суд на РМ, ќе присуствуваат претседатели и судии на врховните судови од Албанија, Косово, Словенија, Турција, Хрватска и Црна Гора.