Спорт плус
31. July 2016 - 9:26

Струга домаќин на ,,Илинденски кајак Спринт".

Денеска во Струга  ќе се одржи втората меѓународна кајакарска регата ,,Илинденски кајак Спринт".
 
 Учество ќе земат 15-тина клубови од четири држави , Македонија, Србија, Бугарија, Турција, а натпреварите ќе бидат поделени во четири категории (пионери ,кадети, јуниори и сениори) во две дисциплини К1 (кајак едносед)  и К2 (кајак двосед) во машка и женска конкуренција.
 
Технички Организатор на регатата е Кајакарскиот клуб Дрим од Струга, заедно со Кајакарската Федерација на Македонија, а манифестацијата е подржана од Агенцијата за млади и спорт.