Балкан
26. February 2017 - 9:18

Страшно невреме на Балканот, поплавени повеќе градови

Бура предизвика поплави во одредени делови на Рисна и Будва, а помала штета е нанесена и во Подгорица.

Во Будва голем број автомобили останаа заглавени во вода, јавуваат црногорски медиуми.

Поради поројните дождови и зголеменото ниво на водата во некои делови на градот поединечни патишта се поплавени и непроодни.

Во Подгорица штета предизвика силниот ветер, кој корнеше стебла, додека дожд врнеше со послаб интензитет.