Свет
29. May 2017 - 9:11

Стотици патници на „Бритиш Ервејз“ се уште се блокирани на лондонскиот „Хитроу“

Продолжуваат проблемите со реализирање на летовите на „Бритиш Ервејз“ од лондонскиот аеродром „Хитроу“ по падот на комјутерскиот систем на компанијата во саботата.

Авиокомпанијата вчера ги обнови летовите од „Хитроу“ и „Гетвик“, но стотици патници се уште чекаа синоќа по терминалите на аеродормите.

Ангажиран е дополнителен аеродрмомски персонал, кој им дели храна и пијалоци на патниците кои чекаат, соопшти „Бритиш ервејз“.

Компанијата тврди дека возниот ред на „Гетвик“ денеска ќе биде целосно обновен и изрази надеж дека голем дел од летовите од „Хитроу“ ќе бидат навреме реализирани.