Свет
22. September 2017 - 9:08

Стотици лица евакуирани поради шумски пожар во Шпанија

Стотици луѓе се евакуирани од островот Гран Канарија во Шпанија, поради голем шумски пожар, јавија локалните медиуми.

Пожарот зафатил површина од 2.700 хектари. Во гаснењето се вклучени најмалку 300 пожарникари.

Од почетокот на годината до 10 септември, пожарите во Шпанија уништија околу 100.000 хектари шумски масиви.