Живот
31. October 2016 - 22:11

Стомакот и тежел 60 килограми - докторите се шокирале кога го отвориле

Во стомакот на Мерцедес Тамаландес од Мексико цели 5 години растел тумор, кој и се заканувал дека ќе и го загрози животот на многу начини. Туморозното ткиво достигнало тежина од 60 килограми.

Оваа 51-годишна жена по убедување од страна на семејството одлучила да се обрати кај доктор.

Итно била префрлена во болница, каде што тим од стручњаци работеле на интервенција за отстранување на туморот.

Таа признала дека во последните две години тешко се движела и имала тешкотии при дишењето. Докторите дијагностицирале дека туморот е успешно отстранет, по 4 часовната операција.

-Се чуствувам препородено! Прв пат кога прошетав по операцијата, почуствував како да одам по облаците, изјавила Мерцедес