Живот
27. December 2016 - 12:01

Ставете парички во намирница која ја имаме сите по дома - и следната година ќе бидете полни со пари

Времињата се тешки и неизвесни, работите, работите, работите, и никако да соберете за сите потреби и желби на вашето семејство. Нормално, сите би сакале да имаат повеќе пари. Некои играат лото, некои се кладат... но на повеќето баш би им годело парите да им се појават од небо. 

Според едно од народните верувања, доколку метални парички чувате во сад парите во вашата куќа ќе се помножат. 

Потеребно ви е: две или три метални парички и сено. Неколку монети ставете ги на сеното, па потоа одозгора истурете сол.

so

Како што велат бабите, колку зрна сол, толку пари во домот.