Македонија
5. January 2018 - 8:40

Средношколци со хуманитарен концерт ја донесоа Евровизија во Струмица

Седумдесет ученици од гимназијата „Јане Сандански“ од Струмица заедно со нивните професори Анита Станковска, Денис Кирчанов и Полина Ашикова по осми пат го приредија традиционалниот божиќен хуманитарен концерт.

На годинашниот концерт што се одржа на сцената во Центарот за култура „Антон Панов“ тие ги изведоа евровизиските хитови од 1974 до 2014 година.

Солистите, хорот, бендот и ритмичката група со интересни аранжмани и кореографија ги отпееја и одиграа евровизиските песни победнички. Посебен дел беше посветен на македонските учесници на Евровизија, како и на поранешните учесници од Југославија. Концертот заврши со најпродаваниот евросонг-Ватерло на шветската група АБА.

Средствата собрани од продажбата на влезници и од донациите ќе им бидат врачени на неколку лица од Струмица за лекување.

На хумантирниот концерт присуствуваа и заменик-министерот за култура Владимир Лазовски, струмичкиот градоначалник Коста Јаневски и пратеници. 

Ново на Сител