Свет
10. July 2018 - 13:34

Снимката од извлекувањето на децата ќе ви ја заледи крвта: Вака нуркачите ги спасија заробените деца - напнато до последна секунда

Тајланската телевизија објави снимка која покажува колкав напор вложуваат спасувачите и во кои услови тоа го прават.
 
Секое момче има нуркачка опрема и за него се грижат двајца спасувачи, од кој еден носи боца со кислород. 
 
По поминувањето низ тунелот од камените ѕидови, спасувачи пристигаат и до најопасниот дел на пештерата каде влезот е 45 центиметри.