Балкан
21. November 2020 - 19:15

Снег во Србија: Златибор и Копаоник под бела прекривка

Денеска Србија се разбуди под бела прекривка. Како што и беше најавено, денеска е значително постудено, но на првиот снег му се израдуваа само на планините.

На социјалните мрежи веднаш се појавија првите фотографии кои прикажуваат снег на Копаоник, Златибор и на други места.

 

 

И покрај снегот на планинските предели, снег во пониските делови од Србија може да се очекува дури по 5 декември, а ако падне деновиве, нема да се задржи долго.