Бизарно но вистинито
5. December 2016 - 14:00

Скриена камера во шума сними неочекувано “чудовиште“

 
Скриена камера поставена во една шума во Полска, со намера до направи снимки од дивите животни, снимила прилично неочекувано суштество. Камерата го снимила голиот 21 годишниот студент од Чешка како скока низ шумата и имитира сибирски тигар. Оваа идеја на студентот Марeк му дошла на ум откако земал ЛСД со желба да ја излечи депресијата. Но наместо да се излекува Марек мислел дека е редок ѕвер во сибир, па ја соблекол облеката и гол отишол во шумата. Можете само ад замислите каков шок дожиевале шумарите кога следното утро ги прегледале снимките од камерата кои веднаш ги предале на полицијата, а потоа тие го привеле Марек.
Марек признал дека халуциногената дрога довела до тоа за тој да мисли дека станал сибирски тигар. Исто така кажал дека отишол во шумата бидејќи “нешто намирисал“ па морал да го следи трагот на мирисот да види за што се работи. Марек за осум часа поминал повеќе од 20 километри.