Свет
5. јуни 2017 - 14:47

Скотланд Јард: Последните напади во Велика Британија се организирани во земјата

Трите напади, извршени од исламистите во Велика Британија изминатите три месеци се организирани внатре во земјата, а не зад границата, изјави денеска шефот на лондонската полиција, Кресида Дик. 

- Сметам дека сите напади во последно време имаат внатрешен центар на гравитирање, истакна таа за радио Би-Би-Си.

- Таков беше случајот со петте заговори за терористички напади, кои успеавме да ги осуетиме и при последните три напади. Но во некои од тие случаи има задгранични активности. Сепак ќе истражуваме се уште со цел да увидиме дали нема некои надворешни влијанија, но рекла дека повеќето закани, кои надвиснале над нас во моментов, не доаѓаат оттаму, додаде Дик.