Живот
17. October 2016 - 10:24

Сите живееле по сто години - Која е тајната намирница на ова село?

 
Само една чаша јогурт на ден е доволна за да бидеме здрави и полни со енергија. Порано во едно село во Грузија имало многу жители со над 100 години кои како тајна на долгиот живот го посочуваат јогуртот.
 
Богат е со калиум, фосфор, цинк, рибофлавин, протеини и Б12. 
 
Исто така има и добри бактерии кои му помагаат на телото.
 
Затоа, секој ден пијте една чаша јогурт и со оваа евтина намирница подобрете си го здравјето и продолжете си го животот.