Бизарно но вистинито
30. July 2015 - 9:50

Синот му добил рак и го оперирале, а таткото направил нешто шокантно!

Ракот е најцрната дијагноза која може да ја чуете кога ќе отидете на леакрски преглед. Единствена полошо вест што може да ја слушнете е дека вашето дете боледува од оваа опасна болест. Сепак овој татко не се предаваше и се одлучи на многу необичен потег.

Всушност тоа му се сличи на Патрик Гуинан од САД чие осумгодишно дете беше дијагностицирано дека боледува од редок облик на рак ана кожа. Имено, на местото каде детето ја повредио раката, неговиот татко наскоро забележал формирање на краста која никако не поминувала.

Го однел синот на лекар, но не бил сигурен што е во прашање. Дури по неколку биопсии кои морале да ги погледнат експерти од неколку клиники дијагнозата станала конечна.

Детето веднаш е оперирано, а Патрик ја искористил можноста целата интервенција да ја сними, Делот на кој се гледа сплетот на ткива, мускули и капилари на раката го закачил за да може сите да видат како раката всушност функционира.

Доби различни коментари: дека тоа е морбидно и многу невкусно.

Патрик вели дека идејата му била на сите кои се соочуваат со оваа болест да им се олесни товарот и на овој начин да видат луѓето дека операцијата не е страна и дека излекувањето е можно.

Сега неговиот син е добро и е целосно излекуван.