Свет
27. October 2017 - 21:30

Шпанија ги почна мерките против Каталонија

 Владата во Шпанија почнува со примена на мерките против Каталонија - го распушти парламентот и  владата и го разреши од функција шефот на полицијата, изјави вечерва шпанскиот премиер Маријано Рахој.