Живот
24. September 2015 - 21:59

Шокантно: Предвреме родено бебе ја гушнало близначката која умирала и тогаш

Малечките близначки Кајри и Бријел Џексон родени се 12 недели пред терминот. Тежела помалку од еден килограм, воопшто не биле доволно развиени, а лекарите не им давала позитивни прогнози за преживување.

bebe5

Откако ги ставиле во посебни инкубатори, состојбата на Бријел значително почнала да се подобрува  и почнала да добива на тежина. Меѓутоа, иако изгледало дека почнала да се стабилизира, медицинскиот персонал не бил оптимистичен дека бебето ќе преживее. По неколку недели, иако била посилното бебе, почнала да добива напади и да плаче толку силно што останувала без здив и помодрувала.

Сестрата Гејл која ги чувала правела се што е во нејзина можност, но на бебињата како да им немаше помош. А тогаш и текнала генијална идеја која ја сменила целата медицина. Ја ставила расплаканата Бријел до нејзината слабичка сестра. Иако тоа било против правилата  на болницата, Гејл на сите можни начини се обидувала да ги спаси дури и по цена да ја загуби работата. А тогаш се случило нешто неверојатно.

Бријел се смирила и ја ставила нејзината малечка рака околу сестра и. Набрзо по тоа, се случи чудо –состојбата на Кајри почнала да се стабилизира и секојдневно добивала на тежина. Близначките успешно закрепнале и сега се здрави 20 годишни девојки.