Македонија
3. February 2017 - 12:03

Шилегов купил три стана од 208.000 евра: Што ли ќе купеше да немаше режим?

Според анкетениот лист на пратеникот на СДСМ, Петре Шилегов поднесен до Државната комисија за спречување на корупција, може да се види дека за само две години има стекнато три нови стана во вредност од 208.000 евра.
 
Продолжува богатењето на фамилијата Шилегови кои за само две години успeале да заработат три стана, кои во анкетниот лист се наведени на име на брачен другар, односно на сопругата на Петре Шилегов.
 
Двата нови стана од 72 и 64 м2 фамилијата Шилегови ги купила во 2015 година и изнесуваат 160.000 евра, додека во 2016 година Шилегов сеподновил со уште еден стан од 68 м2 во вредност од 48.500 евра. За само две години усепале да купат три стана во вреднос од околу 208.000 евра.
 
Петре Шилегов важи за еден од политичарите кои имаат најбогати анкетни листови во кои има пријавено  4 стана, една куќа од 306 м2,  две возила мерцедес и ауди А4, како и луксузен накит, уметнички слики и хартии од вредност.
 
Кога јавностa дозна во 2015 преку прес конференција за двата нови стана во луксузната населба во Општина Карпош , Петре Шилегов нервозно упадна и ја прекина прес конференција, а потоа замина со своето Ауди.
 
 
Со анкетниот лист на Петре Шилего очигледно паѓаат во водат сите обинувања од страна СДСМ дека во време на ВМРО-ДПМНЕ тешко се живее, односно дека владее режим и немање на слобода.
 
Очигледно кога активнистите на СДСМ протестираа, раковдството предводено од Зоран Заев, Радмила Шекеринска и Петре Шилегов се богателе.