Живот
29. May 2017 - 15:45

Сезоната на чешање започна - Еве како да се спасите од досадните комарци

 
Спасете се од отокот и чешањето по убод од здодевните комарци. На самото место каде ве каснал комарецот, може да ставите сирење, медицински алкохол, паста за заби или кора од банана и верувајте веднаш ќе престане чешањето.
 
Може да употребите и сок од лимон и со него да го намачкате местото, оцет, лед или сода бикарбона.