Свет
18. May 2022 - 10:57

Русија: Од Азовстал досега се предадоа 959 украински војници

Руското Министерство за одбрана денеска соопшти дека 959 украински војници од опколената челичарница Азовстал се предале оваа недела.

– Во текот на изминатите 24 часа, 694 милитанти се предадоа, вклучително и 29 повредени, соопшти Министерството.

Во соопштението се додава дека од 16 мај се предале „959 милитанти, меѓу кои и 80 повредени“.