Живот
29. јуни 2017 - 15:41

Родителите почнале да се простуваат од својата ќерка, а таа изговорила неколку збора по што сите занемеле!

Добила нова коскена срж, меѓутоа, и била дијагностицирана нова болест, болест  во која донираната коскена срж и го напаѓа телото.

Нередните месеци бубрезите почнале да и откажуваат, ја префрлиле на интезивна нега и била на дијализа.

Докторите и дале уште 48 часа живот.

Но тогаш се случило чудо. Аби се разбудила и за неколку недели закрепнала и почнала да оди, а ракот потполно се повлекол. 

Ни кажа „имам уште толку многу да проживеам“, се присетува Пати.

Докторите се сложиле дека таа е медицинско чудо и дека не можат да го објаснат нејзито закрепнување.

Нејзината приказна погледнете ја во ова видео: