Живот
2. April 2019 - 9:07

Разголени демонстранти упаднаа во британскиот парламент среде дебата за Брегзит

Група полуголи демонстранти вчера упаднаа во британскиот парламент за време на дебатата за Брекзит.

Како што пренесоа британските медиуми, демонстрантите се појавиле во текот на седницата на која пратениците разгледуваа на кој начин и дали Британија воопшто треба да излезе од Европската унија.

Со оваа нивна постапка тие го изразија своето незадоволство за игнорирањето на последиците предизвикани од климатските промени.