Живот
8. March 2016 - 20:57

Рамен или „пивски“ стомак - кој е подобар во сексот?

Изгледот на телото на мажот има многу голема улога во сексот. На мажите со поголема телесна тежина во просек сексот подолго им трае, околу 7-8 минути. Од друга страна на мажите со рамен стомак сексот во просек им трае околу 3 минути. 

Имено пивскиот стомак и сите други различни видови на стомак, се поврзани со повисоко ниво на хормони. 

Научниците велат дека причината за тоа е многу едноставна – салото на стомакот укажува на повисоко ниво на естрадиол, женски сексуален хормон, кој помага кон остварување на оргазмот.

Слабите типови го немаат во тие количини и обично прерано ејакулираат.

Затоа ако сакате незаборавен секс, најдете некој неодоллив тип со стомак.

Погледнете го видеото: