Македонија
19. April 2024 - 16:33

Протест на вработените во „Водовод“ - си ја бараат мартовската плата

Протест на вработените во Водостопанство. Си ја бараат мартовската плата, но и одговорност од основачот на Јавното претпријатие, а тоа е Владата и менаџерскиот тим на Водовод.

Со години толерирале неплаќање на фактурите за испорачаната вода од страна на некои општини, со што ја испразниле касата и сега нема пари за исплата на платите. Станува збор за околу 4 милиони евра ненеплататени фактури.