Живот
1. September 2015 - 13:14

Пронајдени човечки коски во сом стар 100 години!

Полски риболовци Алфонс Брзовски и Марек Ждрановиќ уловиле сом во реката Одри стар помеѓу 90 и 110 години.
 
Овој капитален примерок бил тежок 185 килограми, тоа што е посбно интересно во целата приказна е тоа што е пронајдено во неговата утроба.
 
Инаку, во огромната риба пронајдени се човечки коски и значки кои припаѓале на нацистички офицер од периодот на Втората светска војна.
по шокантното откритије во утробата на сомот, риболовците повикале и полиција, која набрзо покренала истрага за а го открие идентитетот на човекот чии коски сенајдени во сомот.
 
Полицијата се обратила и кај биолозите и форензичарите.
 
Тие утврдиле дека староста на сомот е помеѓу 90 и 110 години, експертите не можеле со сигурност да кажат дали човекот, чии коски се најдени во утробата на рибата умрел на некој друг начин или го усмртил, па го изел сомот.