Живот
1. December 2018 - 13:49

Пронајден лек против мамурлак

Канадскиот новинар и писател Шаугхнеси Бишоп – Стал со години истражувал со цел да пронајде лек за мамурлак.

Главната состојка на неговиот лек за состојбата по „претерување“ со алкохол е темјанот – ароматска смола.

Темјанот не се консумира, па поради тоа, според Бишоп, треба да се растопи на оган и да се претвори во масло. Неколку капки масло се додаваат во вода во маслена светилка, а потоа да се вдишува чадот што испарува со цел да се намалат симптомите на мамурлакот.