Македонија
9. October 2019 - 10:45

Проект за енергетска ефикасност на студентските домови со заем од Германија

Владата вчера на седница усвои информација за проектот „Енергетски ефикасна рехабилитација на студентските домови во Република Северна Македонија“ на предлог на Министерството за образование и наука.

-Владата го задолжи Министерството за финансии, во соработка со Министерството за образование и наука да подготви и преку Министерството за надворешни работи да достави одговор до Владата на СР Германија и КфВ во насока на прифаќање заем во износ до 20 милиони евра со барање поддршка за грант во износ од 5 милиони евра од REEP+ програмата, соопшти владината прес-служба.