Македонија
22. September 2017 - 8:32

Продолжува собраниската дебата за законот за јазиците

Собранието на Република Македонија денеска ќе го одржи петтото продолжение на 15.седница.

На дневен ред на седницата се Предлог - законите за употреба на јазиците, за изменување и дополнување на Законот за употреба на македонскиот јазик, за престанување на важењето на Законот за националниот уметник на Република Македонија и за издавање на вредносни бонови – ваучери, поднесен од група пратеници, сите во прво читање.

Пратениците треба да расправаат и по интерпелациите за работата на министрите за финансии, култура и животна средина и просторно планирање, Драган Тевдовски, Роберт Алаѓозовски и Садула Дураку, поднесени од група пратеници.