Бизарно но вистинито
20. March 2018 - 13:09

Приказната на Милан е доказ дека црна магија постои: Торта за свадба им е баена на гробишта, уште поголем шок е кој го направил тоа

По една година работење како келнер во познат ресторан, Милан мислел дека видел се, но тогаш една обична свадба променила се. Гробарот кој ги копал гробовите стигнал на веселбата и го молел домаќинот да фрли торта.

- Гостите влегоа во салата и седнаа, по нив дојдоа младоженецот и невестата. Ми пријде еден колега и ми рече дека некој гробар пред ресторанот го бара домаќинот на веселбата. Не сакав да ги оптеретувам младенците, па се упатив кон таткото на младоженецот. Му кажав за што станува збор, а човекот збунето ме погледна и тргна кон вратата. Се упатив по него, инстиктивно, ако му затребам - сведочи келнерот.

Пред ресторанот стоеше човек во стара облека, не наликуваше на гостин за свадба. Ја стегал едната рака па другата, изгледал стресно. Се извинил неколку пати на домаќинот и откако таткото на младоженецот покажал нестрпливост, гробарот почнал да објаснува. Најпрво рекол дека копа гробови и така видел што се случило.

- Следев една жена до овде, убаво дотерана. Влезе носејќи една торна на вашата веселба. Не би ве вознемирувал доколку претходно не ја видов на еден гроб со истата таа торта - тивко почнал гробарот додека очите на таткото на младоженецот се ширеле.

Келнерот Милан, кој бил сведок на случката вели дека гробарот почнал да го подголтнува јазикот а рацете му се треселе.

- Таа жена дојде на гробишта дотерана и со торта во рацете. Веднаш ми го привлече вниманието. Отиде до еден гроб, и ја спушти тортата на него, тогаш нешто прозборе, па три пати префрли земја од гробот преку тортата. Мислев дека жали по некој чиј роденден е денес, па на гробот му однела торта. Но таа тортата не ја остави таму, тука ја зеде и си замина. Тогаш знаев веќе што е. Во кола ја чекаше маж. Седнав во својот автомобил и тргнав по нив, така и стигнав до тука - сведочел гробарот.

Милан, келнерот кој целиот овој разговор го сушал кажал дека домаќинот сиот посивел во лицето, а гласот на гробарот треперел.

- Домаќине извини, но таа жена баеше на торатата на гроб и ја донесе тука. Двајцата знаеме што е тоа. - рекол гробарот.

Почнал да објаснува како изгледа жената која ја донела тората. После неколку зборови домаќинот се фатил за глава и рекол - тоа е кумата и кумот.

Келнерот кој присуствувал на сцената вели дека таткото на младоженецот истрчал во салата, ги грабнал за раце кумот и кумата и ги исфрлил надвор од ресторанот без да образложи на никој што се случило. Му наредил на келнерот да ја фрли торатата и го повикал гробарот на веселбата.

://telegraf.rs