Живот
11. May 2017 - 10:48

ПРЕСМЕТАНО: Еве колку би живееле ако постои лек за сите болести!

Смртта е неизбежен дел од животот, меѓутоа, колку долго би живееле доколку би успеале да ја измамиме?
 
Колку долго би можеле да живеете доколку човештвото би успеало да пронајде лек за болести како што се ракот, маларијата, срцев удар?
 
Како би влијаело непостоење на болестите врз животниот век на луѓето?
 
Колку би живееле доколку единствените причини за смртта би биле несреќите, криминалот и другите начини на кои самите себе се повредуваме на неприроден начин?
 
Одговорот на ова прашање се обидел да го пронајде сајтот специјализиран  за статистички податоци, а со неговата методологија се слагаат и експертите, како што е доктор Кетрин Кејес, професорка по епидемиологија на Колумбија универзитетот – тврдејќи дека е сосема разумна.
 
Проценувајќи според статистичките податоци до кои дошле, просечен животен век на човек во светот без болести би изнесувал 8.938 години.