Спорт плус
15. јуни 2020 - 12:11

Прекин на првенството во пинг-понг без прогласување првак

Развојот на пандемијата во Македонија ги принуди раководните луѓе на федерацијата да го прекинат првенството без прогласување шампион но и без испаѓање од лигата.

„Пандемијата на коронавирусот како и во останатите спортови така и во пинг понгот им ја скрати можноста на натпреварувачите на спортските терени да покажат кој е најдобар. Пинг понгарските натпревари се прекинуваат, сезоната е завршена, но не на пинг понгарската маса туку на зелена маса. Ставовите на раководството на пинг понгарската федерација и собранието на клубови на својата последна седница само ги потврди управниот одбор на пингпонгарската федерација.
 
Со одлуката за прекин на првенството и завршување на сезоната без прогласување на шамион за сезоната 2019/20 најмногу изгубија првопласираните четири екипи во супер лигата, Младост од Прилеп, Шампион ФА од Штип, Младост 96 од Прилеп и Работнички од Скопје, екипи кои без скоро сигурни учесници во плеј оф натпреварите.