Македонија
24. January 2016 - 14:43

Пожар во станбена зграда во Куманово

Во подрумските простории од влезот, вчера  околу 18,30 часот во Куманово на ул.„Васил Драгомански“,  настанала експлозија на електричните броила при што дошло до прекин на електричната енергија.

Од страна на станарите било излезено во ходникот при што бил забележан чад и мирис на запалена пластика. Од екипа на ЕВН исклучено е електричното напојување на енергија, додека од екипа на ТППЕ-Куманово пожарот е локализиран.

Во пожарот нема повредени лица, а материјалната штета дополнително ќе биде утврдена.