Loading Video...
Свет
28. July 2021 - 17:11

Потрагата по исчезнатите во Леверкузен продолжува, истрага за експлозијата ќе почне утре

Се уште трае потрагата по 5 те исчезнати работници  по вчерашната експлозија во гермнаскиот град Леверкузен. 

Експлодира  резервоар  со опасни материјали во една од наголемите европски постројки за рециклирање и спалување на хемиски отпад а загинаа 2 лица.

 Полицијата од утре  ке ја  почне  истрагтаа  за причините за експлозијата. На жителите  на Леверкузен се уште им  се препорачува да не излегуваат  од дома без потреба  и да седат со затворени прозорци и врати Од нив е  побарано и  да пријават ако забележат дека на земјиштето околу нив слегнале прашина и остатоци од палеж, и да не ги допираат поради опасност од труење.