Живот
30. December 2019 - 13:59

Последниот дочек на нова година: Како Тито го прослави доаѓањето на годината во која почина?

Јосип Броз Тито бил човек кој уживал во луксуз. Доказ за таквите тврдења е и снимката од дочекот на 1980-та година.
 
Иако тогаш бил болен и стар, Тито сепак се појавил на дочекот кој бил организиран во новосадскиот хотел „Парк“.
 
Дека Тито тогаш бил болен и немоќен, докажува и снимката од прославата, на која не станувал од столот.
 
Неговите пријатели му честитале со зборовите „среќна нова година“ и му посакале се најдобро.
 
Погледнете како му ја честитале 1980-та година во која Тито го напуштил овој свет.