Македонија
22. November 2019 - 13:38

Попуст за студенти за курсеви по компјутери, маркетинг и дизајн

Студентите во четирите студенски домови во Скопје ќе имаат попуст за обуки и курсеви од областа на компјутерската технологија, маркетингот, дизајнот и бизнисот.

Од Државниот студенски дом – Скопје денеска информираа дека со потпишување на меморандум за соработка со четирите академии за неформално образование „Семос“, „Сивус Едукативен и Развоен Центар“ (СЕДЦ), „Брејнстер“ и „Креатив Хаб“ обезбедени се до 30 проценти попуст.

– Наша заложба како институција е секогаш кога можеме да им овозможиме на студентите дополнителни придобивки и се стремиме тоа да биде тоа во насока на нивна едукација и професионална надградба, вели Дарио Николовски, директор на Државниот студентски дом.

Повеќе информации може да се најдат на линкот https://dsdskopje.mk/edukacija-za-studenti/?fbclid=IwAR3L2pILgn9FBgJTUtr37FLD43ACxbWfMCAqr0JW_Z0i-eFyu81BZl8lrWA

Во академиите „Семос“ и „Сеавус“, студентите можат да посетуваат обуки и курсеви за програмирање, дизајн, компјутерски мрежи и тестирање на софтвер, а „Брејнстер“ овозможува стекнување на практични вештини при организирање курсеви, академии, кариерна трансформација и поврзување на талентите со иновативните компании oд областа на маркетинг, дизајн, бизнис и програмирање. Во „Креатив Хаб“ студентите ќе имаат можност да се стекнат со вештини од областа на маркетингот и односи со јавност, графички дизајн, веб дизајн, човечки ресурси итн.