Балкан
18. December 2017 - 8:41

Поплави во североисточна Грција

Силните дождови што ја зафатија североисточна Грциј,а предизвикаа поплави во областа на градовите Комотини и Маронија.

Десетици домови се поплавени, поради што интервенирале противпожарните служби за да ги спасат жителите.

Патот меѓу Комотини и Маронија е затворени поради надојдената вода, а собраќајот е во прекин на локланите патишта до повеќе села во околината. 

Според грчките метеоролози во реонот наврнале 140 тони дожд на еден декар.